keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Vadelmainen raakakakku

Pitkästä aikaa eloa tässäkin blogissa. En ole pitkään aikaan kokeillut mitään uutta, mistä olisin voinut kirjoittaa.

Tällä kertaa vuorossa on raakakakku jonka löysin Syötävän hyvä -blogista. Ohjeesta poiketen laitoin hunajan sijasta agavesiirappia ja tein täytteen puolitoistakertaisena. Täytteen olisi saanut tehdä ainakin tuplana, että olisi saanut enemmän korkeutta. Kakku on helppo tehdä jos on tarpeeksi tehokas blenderi. Aineetkin olivat ihan tavallisesta ruokakaupasta löydettäviä. Kakun koostumus ei ollut liian tuhti ja vadelmatäyte antoi siihen kirpeyttä.



Pohja:
reilu dl pekaanipähkinöitä
vajaa dl pehmeitä taateleita
ripaus suolaa

Täyte:
4 dl liotettuja cashewpähkinöitä
2 limen mehu
1 tl vaniljajauhetta
1 dl sulaa kookosöljyä
0,5 dl agavesiirappia
3 dl vadelmia

Hienonna pohjan aineet tehorekoittimella tasaiseksi massaksi. Painele taikina irtopohjavuoan pohjalle (20cmx20cm).

Laita täytteen aineet vadelmia lukuunottamatta blenderiin/tehosekoittimeen ja hienonna massa tasaiseksi. Lisää hieman vettä jos massa on liian jähmeää. Lusikoi 2/3 osaa täytteestä pohjan päälle. Lisää vadelmat loppuun täytteeseen ja blendaa tasaiseksi. Kaada vadelmatäyte täytteen päälle. Laita kakku pariksi tunniksi pakastimeen jähmettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti