maanantai 12. joulukuuta 2011

Mehevä sitruunakakku

Jääkaapissa oli luomusitruunoita, jotka piti saada käytettyä. Löysin Antti Heikkilän kirjasta Näin me keitämme Mehevä sitruunakakku -reseptin. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen käytin stevian lisäksi makeutuksena intiaanisokeria. Kakku tuoksui ihanasti sitruunalle ja maku oli raikas ja kevyt. Pohjasta tuli kova ja kiinteä, vaikka luulin, että siitä tulisi murumaine.


Pohja:
75 g mantelirouhetta
30 g mantelijauhetta
1 sitruunan raastettu kuori
steviaa

Täyte:
6 munaa
0,5 dl intiaanisokeria
2 valkuaista
2 sitruunan mehu ja raastettua kuorta
100 g suolatonta voita sulatettuna
100 g mantelijauhetta
steviaa

Laita irtopohjavuun pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka. Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä vuuan pohjalle.

Vatkaa 6 munaa ja sokeri. Lisää raastettu sitruunan kuori ja mehu, sekä jäähtynyt voisula. Tarkista makeus ja lisää steviaa maun mukaan. Lisää mantelijauhe ja lopuksi kovaksi vaahdotetut valkuaiset.
Kaada seos vuokaan ja paista 200 asteessa 10 minuuttia, sen jälkeen laske lämpö 175 asteeseen ja paista vielä 25-30 minuuttia.

3 kommenttia:

  1. Varmaan hyvää. Mie tykkään melkein kaikesta missä on sitruunaa.Mutta mitä on stevia ja mistä sitä saa?

    T.Päivi

    VastaaPoista
  2. Se on stevia kasvin lehdistä valmistettava makeutusaine, joka on 300 kertaa makeampaa kuin sokeri. Sitä saa tällä hetkellä nettikaupoista ja luontaistuotekaupoista, mutta lähiaikoina sitä varmaankin alkaa ilmestymään myöskin marketteihin. Täältä löytyy paremmin tietoa: http://fi.wikipedia.org/wiki/Stevia

    VastaaPoista