lauantai 29. lokakuuta 2011

Halva-suklaakakku

Satuin ostamaan halvaa, enkä pysty sitä sellaisenaan syömään, joten katselin joitain ohjeita mihin sitä voisi laittaa. Löysin sitten Halva-suklaakakun. Muokkasin sitä vähähiilihydraattisemmaks ja gluteenittomaksi. Ei sitä kyllä siltikään voi sanoa vähähiilihydraattiseksi, mutta halusin sitä halvaa johonkin käyttää. Leipominen ei muutenkaan mennyt kuin Strömsössä ja halvaa jäi edelleenkin.

Jätin pohjasta sokerin täysin pois, koska siitä tulee muutenkin niin makea. Voihan ei tietenkään yksinään vaahdotu kovin hyvin, minkä takia munat kannattaa vatkata hyvin joukkoon, että niistä saa jokseenkin tasaisen massan. Kun sain pohjan paistettua niin sehän on niin pehmeä ettei sitä halvaa saa millään sinne väliin, joten murustelin halvan suosiolla vain siihen päälle. Suklaaseen olisin laittanut voita tai enemmän kermaa, koska siitä tuli liian kovaa. Kakusta tuli minun makuun aivan liian makea, enkä voi sanoa että tykkäisin siitä halvan mausta.

Pohja:
125 g suolatonta voita
2 munaa
2,5 dl mantelijauhetta
0,5 dl soijajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
vajaa 0,5 tl vaniljajauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
2 dl omenasosetta

Täyte:
150 g halvaa

Kuorrutus:
200 g tummaa suklaata (Fazer Premium leivontasuklaa)
0,5 dl kermaa

Vatkaa pehmeä voi ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Sekoita joukkoon omenasose ja kerma. Kaada taikina voideltuun ja kookoshiutaleilla vuorattuun vuokaan (n. 20 cm). Paista alatasolla noin 40 minuuttia 175 asteessa. Anna kakun jäähtyä ja murustele halva päälle, tasottele halvaa niin että saat levitettyä kuorrutteen päälle. Sulata suklaa kerman kanssa ja vuoraa kakku päältä ja reunoilta.

1 kommentti: